globe

Trikoskopi, Hår (2)

Dino-Lite TrichoScope ökar omsättningen för frisersalonger och skönhetssalonger

Det italienska företaget Exagon Engineering leder utveckling av programvaran för detaljhandelsorganisationer, och särskilt då frisersalonger och skönhetssalonger. Företaget har utvecklat programvara som i kombination med Dino-Lite TrichoScope hjälper till att hitta rätta produkter för behandling av hår- och hudproblem. Antalet produkter för hårvård och förbättringar i en frisersalong är enorma. Detta gäller även för blotta mängden av en mängd olika kosmetiska produkter i en skönhetssalong. Försäljning av dessa produkter är av högt värde för frisören eller kosmetologen, men i praktiken är denna typ av merförsäljning/uppgradering i butikerna inte lätt. I brist på bevis om nyttan av produkten, är deras kunder osäkra.

För att tackla problemet har Exagon utvecklat mjukvaror som kan analysera möjliga problem med hud och hår med hjälp av en Dino-Lite TrichoScope, ett digitalt Mikroskop. Exagons direktör Antonio Visconti: “Trichoscopy är en ung vetenskap som studerar hälsan i hår och hårbotten. Kunden kan se bilder samtidigt som frisören eller kosmetologen utför undersökningen. Med starkt förstorad bild av hår, hårbotten eller hud, framställer Exagon Engineering programvara råd om läkemedel som frisören eller kosmetologen kan rekommendera. Med hjälp av Dino-Lite TrichoScope tillsammans med Exagons programvara ökar den totala försäljningen av produkter för hår och hud kraftigt."

Enkel integrering av programvaran

Exagon Engineering kan anpassa programvaran för varje enskild frisersalong, skönhetssalong som leverantör av kosmetiska produkter, som försäkrar om att endast produkter rekommenderas som faktiskt finns tillgängliga. Visconti: “För tillfället har vi mer än 300 tillverkare i vår databas som tillåter oss att skapa en skräddarsydd lösning för varje kund. Dino-Lite TrichoScope har visat sig vara den bästa produkten för just denna applikation. Hårbotten, hårsäckar och hår kan studeras i nära detalj. Tack vare Software Development Kit (SDK) som tillhandahålls av Dino-Lite har integrationen med vår programvara blivit mycket enklare, vilket var en viktig orsak till att vi valde Dino-Lite."

TrichoScope är robust, och gör det möjligt för förstoringar upp 200 och även 500 gånger med en upplösning på 1.3 eller 5 megapixel, beroende på modell. TrichoScope är CE-certifierad som medicinsk apparat. Den har 8 integrerade lysdioder som gör en extern ljuskälla överflödig och med ström som leds från USB-anslutningen, finns det inget behov av att byta ut eller ladda batterierna. Dessa egenskaper gör Dino-Lite TrichoScope till det rätta valet för varje frisör, skönhetssalong eller tillverkare av kosmetika produkter.